De 5 beste tips om jouw badkamer schoon te maken

In de badkamer start en eindig je de dag. Je poetst er je tanden, wast er je haren, verwijderd er je make-up en gaat er naar de wc. Dat deze ruimte super schoon en hygiënisch blijft is daarom van groot belang. Wanneer je weet hoe je de grote schoonmaak van de badkamer aan moet pakken is dit klusje zelfs zo gepiept. Volg daarom onderstaande tips die ervoor zullen zorgen dat je badkamer en spik en span uit komt te zien! Handig voor wanneer je net verhuisd bent met hulp van een professioneel verhuisbedrijf en erachter komt dat de badkamer niet netjes is achtergelaten. Dan kan je meteen aan het werk om er een schoon en nieuw huis van te maken.

Maak het filter zuiver

Op het plafond van bijna alle badkamers is een klein rooster, oftewel filter te vinden. Deze filters worden geplaatst om de vochtige lucht uit de badkamer af te voeren. De lucht die zich in de badkamer bevindt kan echter ook veel stofdeeltjes bevatten waardoor het filter erg vies kan worden. Deze stofdeeltjes kunnen naar beneden vallen of je kunt ze inademen en dat is geen pretje. Zorg er daarom voor dat je eens in de zoveel tijd het filter uit elkaar haalt en grondig schoonmaakt met heet water en allesreiniger. Voordat je het terug plaatst moet je het grondig droog maken zodat nieuwe stofdeeltjes minder makkelijk blijven plakken.

Verwijder alle kalk

Het water dat uit de kraan komt bevat kalk en daarom is het belangrijk dat de badkamer om de zoveel tijd van kalk wordt ontzien. Koop daarom een goede ontkalker en spuit dit op de plekken waar kalk het meeste voorkomt. Dit laat je dan minstens een kwartier inwerken waarna je het kunt afspoelen met warm water en een spons of doek. Als je wilt voorkomen dat de tegels er streperig uit gaan zien kun je het geheel nog goed droogmaken met een droge doek of een zeem. Bij hardnekkige kalkaanslag zal de kalk eerst ongeveer 2 uur moeten inwerken voordat je het kunt schrobben en verwijderen.

Geef de vieze voegen hun kleur weer terug

Nu je alle kalk uit de badkamer hebt verwijderd ben je er helaas nog niet. Ook de voegen tussen de tegels kunnen namelijk na loop der tijd viezig gaan worden en dit zal op een net wat andere manier moeten worden schoon gemaakt. Gebruik hiervoor wat schoonmaakazijn en een schoonmaakborstel en boen de voegen totdat ze weer wit zijn. Als je liever geen gebruik maakt van onnatuurlijke producten kun je ook een citroen doormidden snijden en hiermee langs de voegen gaan.

Verwijder haren uit het doucheputje

Een iets minder fijne maar toch zeer belangrijke handeling tijdens het schoonmaken van de badkamer is het verwijderen van haren en viezigheid uit het doucheputje. Deze haren blijven hier namelijk in achter en kunnen na loop der tijd erg gaan stinken of een verstopping veroorzaken. Als je dit klusje erg vies vindt kun je gebruikmaken van schoonmaakhandschoenen en wat wc papier en het op deze manier weg halen.

Maak het toilet schoon

Het schoonmaken van het toilet is misschien iets waar je tegenop ziet maar het is wel een van de belangrijkste dingen die je moet doen. Het toilet bevat namelijk veel bacteriën en deze moeten worden gedood. Vergeet ook niet de onderkant van het toilet mee te nemen en de bril. Het verstandigste is om dit klusje uit te stellen totdat je de rest van de badkamer heb schoongemaakt zodat je de gebruikte doekjes en het vieze water daarna meteen weg kunt doen.

Bovenstaande tips zullen jou gegarandeerd gaan helpen met de grote schoonmaak van jouw badkamer. Voor meer tips of inspiratie voor badkamer artikelen kun je op deze link klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *